Quiche Lorraine
- Frans, Bijgerecht
- 60-120 min.
Met Bacon en Peterselie.
Ingrediënten 6 personen
125 gr zelfrijzend bakmeel of 125 gr bloem en 1/4 theel. bakpoeder1 ei, snufje zout75 gr boter of margarineVOOR DE VULLING:250 gr bacon of ontbijtspek10 stelen peterselie150 gr geraspte kaas4 dl creme fraiche4 eierenzout, peper, nootmuskaatBenodigdheden
Oven, springvorm van 24 cm doorsnee.
Voorbereiding
- Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg het ei, zout en de boter toe. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed alles tot een glad deeg. Verpak het in folie, laat het ca. 30 minuten rusten
Bereidingswijze
- VERWARM DE OVEN VOOR OP 200 GRADEN
- Rol het deeg ui, voer er de beboterde springvorm mee. Prik het deeg met een vorm meermalen in
- Bak het ca. 15 min. voor in de voorverwarmde oven
- ZET DE OVEN DAARNA OP 175 GRADEN
- Snijd de bacon of het spek in stukjes.
- Was de peterselie en hak ze fijn.
- Klop de kaas, creme fraiche, eieren, spek en peterselie doorelkaar.
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schenk het in de vorm.
- Bak de quiche ca 40 min. in de oven van 175 graden
Serveertip
Het kan warm of koud gegeten wordenmet b.v. een salade.
Deze quiche kan ingevroren worden.
Eet smakelijk!