Quiche Lorraine

  • Frans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine



Met Bacon en Peterselie.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
125 gr zelfrijzend bakmeel of 125 gr bloem en 1/4 theel. bakpoeder1 ei, snufje zout75 gr boter of margarineVOOR DE VULLING:250 gr bacon of ontbijtspek10 stelen peterselie150 gr geraspte kaas4 dl creme fraiche4 eierenzout, peper, nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Oven, springvorm van 24 cm doorsnee.

Voorbereiding

  • Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg het ei, zout en de boter toe. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed alles tot een glad deeg. Verpak het in folie, laat het ca. 30 minuten rusten

Bereidingswijze

  • VERWARM DE OVEN VOOR OP 200 GRADEN
  • Rol het deeg ui, voer er de beboterde springvorm mee. Prik het deeg met een vorm meermalen in
  • Bak het ca. 15 min. voor in de voorverwarmde oven
  • ZET DE OVEN DAARNA OP 175 GRADEN
  • Snijd de bacon of het spek in stukjes.
  • Was de peterselie en hak ze fijn.
  • Klop de kaas, creme fraiche, eieren, spek en peterselie doorelkaar.
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schenk het in de vorm.
  • Bak de quiche ca 40 min. in de oven van 175 graden

Serveertip

Het kan warm of koud gegeten wordenmet b.v. een salade.
Deze quiche kan ingevroren worden.
Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kooktgraag avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten