1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche lorraine
  6. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

  • Frans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-09-2005

Ingrediënten 6 personen


125 gr zelfrijzend bakmeel of 125 gr bloem en 1/4 theel. bakpoeder1 ei, snufje zout75 gr boter of margarineVOOR DE VULLING:250 gr bacon of ontbijtspek10 stelen peterselie150 gr geraspte kaas4 dl creme fraiche4 eierenzout, peper, nootmuskaat


Verder heb je nodig


Oven, springvorm van 24 cm doorsnee.


Met Bacon en Peterselie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg het ei, zout en de boter toe. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed alles tot een glad deeg. Verpak het in folie, laat het ca. 30 minuten rusten

Bereidingswijze

VERWARM DE OVEN VOOR OP 200 GRADENRol het deeg ui, voer er de beboterde springvorm mee. Prik het deeg met een vorm meermalen inBak het ca. 15 min. voor in de voorverwarmde ovenZET DE OVEN DAARNA OP 175 GRADENSnijd de bacon of het spek in stukjes.[of kant en klaar gesneden]Was de peterselie en hak ze fijn.Klop de kaas, creme fraiche, eieren, spek en peterselie doorelkaar.Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.Schenk het in de vorm.Bak de quiche ca 40 min. in de oven van 175 graden

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Het kan warm of koud gegeten wordenmet b.v. een salade.
Deze quiche kan ingevroren worden.
Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooktgraag


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooktgraag
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top