1 pak rijst
500 gram varkenspoulet
3 uien
1 bakje ( gesneden ) champignons
2 teenttjes knoflook
1 pakje conimex nasikruiden
5 eetlepels Ketjap Manis
5 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel bruine suiker
1 kopje water
Knflookpers, spatel, braadpan en kookpan
Lekker rijstgerecht dat bij eenieder in de smaak valt.
Het is makkelijk om alle hoeveelheden vast in kleine bakjes op het aanrecht te plaatsen. Dit vergemakkelijkt het bereiden van dit recept.
Bak het vlees lekker bruin. Haal het vlees eruit en fruit de uienringen, de champignons en de twee uitgeperste teentjes knoflook in de pan. Voeg daarna het vlees weer toe. Voeg de sambal en de nasikruiden ( recht uit het zakje ) toe. Goed doorroeren. Laat 15 minuten op een zacht vuur staan. Voeg daarna de tomatenketchup, de Ketjap manis, pindakaas en bruine suiker toe. Schenk ook het kopje water erbij. Dit geheel op een zacht vuur, onder regelmatig doorroeren, 1 uur laten pruttelen. Indien de saus te dik is kan er een kleine hoeveelheid water worden toegevoegd.
Maak een tulband van rijst en schep in het midden het pruttelpotje. Lekker met frisse koolsalade of komkommersalade. Wij eten dit vaak als we met meerdere mensen zijn en gemakkelijk willen eten. Dit gerecht kun je namelijk van te voren maken en opwarmen als alle gasten er zijn.
joyce1969 09-01-2011
Hoi, heerlijk gerecht ik heb het alleen met kipfilet gemaakt en ik had geen nasikruiden dus heb bamikruiden gebruikt.
joyce1969 06-12-2010
Klinkt erg lekker, ik neem hem mee en ga hem van de week uitproberen.
vonn61 27-01-2009
Hallo,
dit was een lekker gerecht, een dag van te voren klaar gemaakt, zodat alle smaken goed mixten.
Dit is een blijvertje.
Groetjes Vonn
novemberrain18 13-02-2006
Neem het mee hoor! Groetjes Ines