1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Antipasti
  6. twee antipasti

twee antipasti

Door: superkriz

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-09-2005

Ingrediënten 6 personen


Voor de gevulde tomaten:
-12 kleine tomaten (b.v. tasty toms)
-zeezout
-3 eieren
-4 a 5 eetlepels vers wit broodkruim
-handje verse basilicum, gescheurd
-2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
-de geraspte schil van 1 citroen
-4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
-snufje versgeraspte nootmuskaat
-versgemalen zwarte peper

Voor de courgettesalade (4 tot 6 personen):
-700 gram kleine, jonge courgettes
-1 deciliter extra vergine olijfolie
-het sap van 1 citroen
-2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
-1 eetlepel gehakte verse oregano, of 1 tot 2 theelepels gedroogde oregano
-zeezout en versgemalen zwarte peper
-kleine slabladen voor het serveren



Twee frisse voorgerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor deze twee antipasti gebruikt u een citroen. De geraspte schil gaat in de tomaten en het sap bij de courgettes.

Tomaten gevuld met kruiden en citroen
Verwarm de oven voor op 190o C. Snijd de tomaten in de lengte doormidden en schep het zaad eruit. Bestrooi de binnenkant met zeezout, zet de tomaten ondersteboven op een dubbele laag keukenpapier en laat ze 20 minuten uitlekken.
Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork. Voeg de rest van de ingredienten toe en schep alles om. Schik de tomaten in een licht met olijfolie ingevette ovenschaal en schep er de vulling in.

Courgettesalade met citroendressing
Was de courgettes onder de koude kraan en dep ze goed droog. Snijd de uiteinden bij en snijd de courgettes vervolgens in dunne plakjes. Doe deze in een kom en voeg olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, zeezout en peper naar smaak toe. Schep alles om en laat circa 1 uur marineren, in welke tijd u de plakjes nog een paar keer omschept.

Bereidingswijze

Tomaten:
Zet de schaal tomaten 15 tot 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen en de vulling stevig aanvoelt. Laat de tomaten ongeveer 5 minuten rusten voor u ze serveert. U kunt de tomaten ook een dag van tevoren maken en ze de volgende dag op kamertemperatuur serveren.

Courgettesalade:
Schik voor het serveren wat slabladen op een dienschaal. Schep de courgettes met een schuimspaan uit de dressing en schik ze in het midden van de schaal. Dien op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van superkriz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top