Spinaziequiche met Gerookte zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2005
  • Spinaziequiche met Gerookte zalm

    Spinaziequiche met Gerookte zalm

    Spinaziequiche met Gerookte zalm

  • Spinaziequiche met Gerookte zalm

    Spinaziequiche met Gerookte zalm

    Spinaziequiche met Gerookte zalm

Ontzettend lekker hoofdgerecht, niet zwaar dus ook geschikt als je een beetje op moet letten.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 6 champignons in plakjes
  • 1 geperste teen knoflook
  • 200 gram deelblokjes spinazie
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 1 tl gedroogde dille
  • 3 eieren
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 el olijfolie
  • peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quichevorm van 26 cm

Voorbereiding

Laat de spinazie in een schaaltje ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in de koekenpan de olie en fruit hierin de ui en de champignons. Laat het mengsel iets afkoelen. Bekleed de ingevette Quichevorm met de deegplakjes voor hartige taart. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en verdeel het ui-champignon mengsel erover. Leg nu de plakjes zalm hierop en strooi de dille eroverheen. Klop de eieren los met de knoflook en de ontdooide spinazie. Schenk dit mengsel over de zalm.

Bereidingswijze

Bak de taart in de voorverwarmde oven gaar in ongeveer 30 minuten.

Serveertip

Serveer er een simpele tomatensalade bij en een wit wijntje of een koud glas Spa.

Laatste reacties

Paulkoken avatar
Paulkoken 07-03-2015

Lekker en eenvoudig te maken!

hyacintje avatar
hyacintje 08-07-2012

Leuk, weer wat nieuws voor opa en oma als ze komen oppassen donderdag :-)

dinekeruit avatar
dinekeruit 14-12-2010

Lekkere taart hoor, en ook niet al te machtig! Voor herhaling vatbaar!

merlin4 avatar
merlin4 22-06-2009

Vanavond proberen, ben benieuwd! Heb alleen wel besloten om er ook nog tomaten door te doen.

analyse1 avatar
analyse1 10-09-2008

Dit recept heb ik vorige week uitgeprobeerd, smaakte erg goed. Bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten