1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Spinaziequiche met Gerookte zalm

Spinaziequiche met Gerookte zalm

Door: molenmeisje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2005

Ingrediënten 3 personen


2 rode uien in dunne ringen 6 champignons in plakjes 1 geperste teen knoflook 200 gram deelblokjes spinazie 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 1 tl gedroogde dille 3 eieren 200 gram gerookte zalm 1 el olijfolie peper uit de molen


Verder heb je nodig


Quichevorm van 26 cm

spinazietaart

voor de oven

voor de oven
spinazietaart

het eindresultaat

het eindresultaat

Ontzettend lekker hoofdgerecht, niet zwaar dus ook geschikt als je een beetje op moet letten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de spinazie in een schaaltje ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in de Koekenpan de olie en fruit hierin de ui en de champignons. Laat het mengsel iets afkoelen. Bekleed de ingevette Quichevorm met de deegplakjes voor hartige taart. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en verdeel het ui-champignon mengsel erover. Leg nu de plakjes zalm hierop en strooi de dille eroverheen. Klop de eieren los met de knoflook en de ontdooide spinazie. Schenk dit mengsel over de zalm.

Bereidingswijze

Bak de taart in de voorverwarmde oven gaar in ongeveer 30 minuten.

Serveertip

Serveer er een simpele tomatensalade bij en een wit wijntje of een koud glas Spa.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top