aardappelanders

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- potje aardappel anders

- 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes

- 2 rauwe eieren

- geraspte kaas

- diverse groenten zoals champignons, paprika, tomaat, uien, broccoli of gewoon makkelijk een zakje roerbakgroenten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Bereidingswijze

Leg de voorgekookte aardappelschijfjes in de ovenschaal. Vervolgens strooi je hier over heen de groenten. Ter variatie kan je ook hamblokjes, knakworst of kipfilet aan het mengsel toevoegen.
Verwarm de aardappelanders saus licht in een pannetje.

Breek 2 eieren over het aardappel-groenten mengsel en verdeel dit gelijkmatig.

Vervolgens de voorverwarmde saus over de schotel gieten en maak dit af met ruim geraspte kaas voor een krokant korstje.


Leg de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden in het midden en laat dit zo 50 a 55 minuten lekker bakken. Niet te snel eruit halen want dan heb je kans dat de aardappelschijfjes nog niet lekker gaar zijn en het ei nog niet goed gestold is.
Na 50 minuten.....een heerlijke ovenschotel!

Serveertip

lekker met een salade of stoomgroente van iglo.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten