1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto-pijnboompittenbrood

Pesto-pijnboompittenbrood

  • Italiaans, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2005

Ingrediënten 4 personen


250 ml lauw water 5 gr zout5 ml honing10 ml olijfolie490 gr witbroodmeel5 gr gistGarnering:60 gr pesto30 gr pijnboompitten



Lekker veel pitten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Doe de eerste 6 ingredienten in de aangegeven volgorde in de bakvorm van de broodmachine.Stel het deegprogramma in voor rozijnen. Voeg bij het piepsignaal de pesto toe.Kneed nog 2 tot 3 minuten met de hand. Vorm nu van het deeg twee gelijke ovale ballen en leg deze op ingevette bakplaat. Laat daarbij voldoende ruimte voor het rijzen.Duw de pijnboompitten in de ovale bovenzijden van het deeg. Dek het deeg losjes af met plastic folie en laat rijzen.Verwijder de plasticfolie als de deegballen 2x zo groot zijn en bak ze 20 tot 25 minuten in de oven. Laat op een rooster afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marinabrood


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marinabrood
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top