Spaanse nougat

  • Spaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-09-2005

EEN LEUK RECEPT OM TE MAKEN EN EEN WEEK LATER HEERLIJK VAN TE GENIETEN

Deel dit recept

Ingrediënten




Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


  • dee amandelen in een droogverhitte koekenpan met deksel, onder goed omschudden, kort roosteren (ze mogen niet echt kleuren) en op een schotel laten afkoelen.
  • dit met de hazelnoten herhalen.
  • de amandelen fijnmalen in een molentje of op de rasp en het maalsel in een vijzel met stamper tot een pasta wrijven en de eiwitten erdoor werken (of amandelpasta uit een pot van de reformwinkel gebruiken).
  • de hazelnoten ontvliezen en halveren.
  • de honing en de suiker verwarmen tot het kookt.
  • de amandelpasta en de hazelnoten erdoor roeren en het mengsel 10 minuten al roerend zacht verwarmen.
  • een rechthoekige bakvorm, blik of schaaltje van metaal met ouwel bekleden, de massa erop scheppen en uitstrijken tot 2 cm dikte.
  • afdekken met ouwel en na wat afkoeling verzwaren. Zo tenminste 1 week laten drogen, dan in stukjes snijden.

Serveertip

je kan ook nog nootjes door de noga doen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jodemi avatar
jodemi 20-09-2005

Hey Kramer! Ben ik weer..Hoe kom je toch aan al die leuke recepten? Ook deze nemen we even mee! Groetjes Jodemi

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten