1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappel ovenschotel met savooikool en braadworst

Aardappel ovenschotel met savooikool en braadworst

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2005

Ingrediënten 4 personen


1.2 kg vastkokende aardappelen, 750 g savooikool, 3 braadworsten, 4-5 el olie, Z & P, nootmuskaat, 2 middelgrote uien, 50-75 g gerookt doorregen spek, boter om de schaal in te vetten, 250-300 g creme fraiche, 4 eieren, 75-100 g belegen kaas.



Heerlijke winterse kost die ook nu al smaakt hoor! Bak de schotel goudbruin in de oven! Bron: "Koken&genieten".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor (elektrisch: 175 ? - Hetelucht: 150 ? - gas stand 2).

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen, in schijfjes snijden en in water ongeveer 5 minuten koken. De kool schoonmaken en in grote repen snijden. De worsten in dikke plakken snijden, in 1 el olie aanbraden en uit de pan halen. De savooikool in het braadvet bakken en met 100 ml water blussen. Aan de kook brengen en met het deksel op de pan 10 min smoren. Met zout en peper kruiden. De uien pellen en snipperen. Het spek in blokjes snijden indien uit een stuk. Deze in een pan krokant bakken. De uien kort meebakken. Beiden uit de pan halen. 3-4 el olie verwarmen met het bakvocht van het spek. Aardappels daarin in 10 min goudbruin bakken. Spek en uien weer toevoegen. Kruiden met zout en peper. Aardappels, kool en worst in een ingevette ovenschaal doen. Creme fraiche en eieren door elkaar mengen. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Dit over het aardappelmengsel gieten. De kaas erover strooien en 40-45 minuten in de oven bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top