1. Home
  2. Recepten
  3. Paasbrood

Paasbrood

Door: annie0710

  •  , Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-09-2005

Ingrediënten


500 gr bloem
50 gr bastardsuiker
2 eidooiers;50 gr gist
1 dl melk
100 gr boter
150 gr rozijnen
150 gr krenten
25 gr sukade
25 gr oranjesnippers
geraspte schil van een citroen
1 theel zout
spijs(baukje)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout,suiker en geraspte citroenschil.Voeg het ei en de aangemaakte gist met de gesmolten boter toe en roer de massa door elkaar.Kneed het tot een soepele deeg.Laat het op een warme en tochtvrije plaats 45 min rijzen.Week de rozijnen en de krenten enmeng ze met de oranjesnippers en sukade door het deeg.Maak het spijs soepel en rol het op.Rol het deeg uit tot een lap,leg de spijsrol erin en rol het deeg met spijs stevig op.Plaats het in een ingevette broodblik.Laat ca 30-45 min rijzen.Zet de blik op een rooster in het midden van de oven(220C)en bak het brood in ca 20 min gaar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annie0710
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top