Mosselsoep

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Dik,romig en vol van smaak-een soep die u zal opbeuren op een koude dag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr.mosselen,schoongeboend]1 ui,grof gesn
eden]2 teentjes knoflook,fijngesneden]60 gr.
magere spekjes of pancetta]55 gr.bloem]3 dl.
slagroom]3 aardappels,in dunne plakjes]1 el.
citroensap]2 eierdooiers]2 el,verse petersel
ie]100 gr.boter]120 gr.pasta,farfalle]peper
en zout]2 el. olijfolie]
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Soeppan met dikke bodem.

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in de soeppan.Voeg de mosselen,olijfolie en peper naar smaak toe.Sluit de pan goed af en kook de mosselen 5 min.,tot ze openstaan.Schep de
mosselen met een schuimspaan uit de pan en gooi de gesloten mosselen weg.Zeef het kook
vocht en bewaar 1,2L.Haal de mosselen uit de schelpen.Smelt de boter in een schone pan
.Bak het spek,de ui en knoflook 5 min.onder
af en toe roeren.Roer de bloem erdoor en warm het geheel 1 min. op.Roer geleidelijk
het kookvocht,op 2 el.na,erdoor en breng het aan de kook.Voeg de aardappels toe en kook het geheel 5 min.Voeg de pasta toe en kook het geheel nog eens 10 min.Roer de room
en het citroensap erdoor en breng het op smaak met peper en zout.Voeg de mosselen toe.Roer de eierdooiers los met overgebleven
kookvocht,roer dit door de soep en kook de
soep 4 min.,tot de soep dik is

Serveertip

Schep de soep in voorverwarmde kommen,garneer met peterselie en serveer
meteen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gvdweerd avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten