Tortilla met paprika en chorizo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2005
  • Tortilla met paprika en chorizo

    Tortilla met paprika en chorizo

    Tortilla met paprika en chorizo

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie, 150 g chorizoworst in blokjes, 500 g vastkokende aardappels, 2 uien in ringen, 1 teentje knoflook in plakjes, 6 eieren, 50 g pittige kaas grofgesneden, 1 rode paprika in stukjes.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 454,23 kcal
Koolhydraten 30,08 g
Eiwitten 24,38 g
Vetten 25,30 g

Bereidingswijze

In grote koekenpan 2 el olie verhitten en chorizo op zacht vuur 5 min. uitbakken. Intussen aardappels schoonboenen en in dunne plakjes snijden. Chorizo uit pan nemen. Ui, knoflook en aardappel door bakvet van chorizo in koekenpan scheppen en op laag vuur afgedekt in 10-12 min. gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. In kom eieren loskloppen met zout en peper naar smaak. Kaas, chorizo, paprika en aardappelmengsel door ei scheppen. Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15 min. bakken tot bovenkant droog is. Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 min. bakken. Tortilla in pan 10 min. laten afkoelen en in 8 punten snijden. Over vier borden verdelen. Lekker met een frisse salade.

Laatste reacties

sandramulder avatar
sandramulder 04-11-2011

Lijkt me echt heerlijk. Ga het vanavond maken. hmmmm.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten