Vietnamese Rundvlees-noedelsoep
- Aziatisch, Voorgerecht
- 0-10 min.
Pho bo is een Vietnamese vleessoep met mie die in Vietnam veel als ontbijt wordt gegeten. Bij ons kan hem gebruiken als lunch- of voorgerecht. De bouillon in specifieke kruiden gekookt wordt over de mie en groenten gegoten.
Ingrediënten 4 recipe.people
60g brede rijstnoedels of anders mihoen750 ml vleesbouillon
1/2 ui, fijngehakt
1/2 eetlepel fijngeraspte verse gember
2 eetlepels hoisin saus
1 eetlepel vissaus
1/2 theelepel zwarte peper, gemalen
1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
150 gr tauge
1 bosuitje, in ringetjes gesneden
150g heel dun gesneden biefstuk (net zo dun als b.v. voor carpaccio (je eet het vlees bijna rauw))
1 eetlepel limoensap
enkele verse korianderblaadjes
1 Spaans pepertje, van zaadlijsten ontdaan en in fijne ringetjes gesneden
Voorbereiding
Bereid de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven.
Doe bouillon, ui, gember, hoisin- en vissaus, zwarte peper en het vijfkruidenpoeder in een pan.
Breng dit met de deksel op de pan aan de kook en laat dit zo?n 10 minuten zachtjes koken.
Giet de noedels al en doe ze in een kom.
Bereidingswijze
Leg gelijke delen van de tauge, bosuitjes en de zeer smalle biefstukreepjes boven op de noedels.
Schenk de hete bouillon erover en laat dit een minuut staan om het vlees de kans te geven iets te garen.
Serveertip
Serveer de soep gesprenkeld met limoensap en garneer met enkele blaadjes koriander en ringetjes peper.
Variaties: Gebruik dungesneden tofu/tahoe en gerookte zalm i.p.v. het vlees.
Tip: Om het vlees zelf in heel dunne reepjes te snijden, moet je het vlees ca. 30 minuten in de vriezer leggen en daarna is het eenvoudig dit in heel dunne plakjes te snijden.