Indische Scholfilet, pittige
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Oooooooo wat heb ik gisteren zitten SMULLEN van dit heerlijke visje!!
's Middags op de markt scholfilet gekocht en dat is helemaal niet zo duur als ik eerst dacht en 's avonds heb ik dit heerlijke gerecht ermee gemaakt. Ik had er ook nog licht pittig gewokte bloemkoolroosjes bij gemaakt. De combinatie was echt lekker en komt zeker vaker op tafel. Dat het lekker snel klaar was is uiteraard mooi meegenomen.
Het recept is voor 1 persoon dus als je met meer bent gewoon de ingredienten verdubbelen.
Ingrediënten 1 recipe.people
1 hele scholfilet
2 eetlepels bloem
peper & zout
1 ui, in halve ringen
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 tl sambal
ketoembar (gemalen koriander)
Conimex wokolie (dit geeft zelf ook een heel erg lekkere smaak af!!)
Benodigdheden
snijplank, mes, hapjespan, bordBereidingswijze
- Doe de bloem op het bord en meng er wat versgemalen peper en zout doorheen
- Snijd de vis doormidden (dit is makkelijker bij het omkeren van de vis in de pan)
- Haal de vis door het bloem zodat deze overal bedekt is met bloem
- Laat wat wokolie heet worden in de hapjespan en bak de scholfilet in een paar minuutjes gaar en bruin (ca 2 minuten per kant)
- Haal de vis voorzichtig uit de pan en leg deze op een bord
- Doe nog een klein beetje wokolie in de hapjespan en bak hier kort de uitjes met de sambal in
- Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en meng het geheel goed door elkaar
- Doe de scholfilets terug in de pan (voorzichtig!!) en laat ze de smaak van de ui, sambal en knoflook 1 minuutje per kant in zich opnemen
- Leg de scholfilet terug op het bord, schep de resteren ui en knoflook met sambal over de vis
- Strooi nu nog een klein beetje ketoembar over de vis en klaar!
Eet smakelijk!!!
Serveertip
De licht pittig gewokte bloemkoolroosjes smaakt hier erg lekker bij. Je kan er ook nog rijst bij maken, maar dan wordt het allemaal wel erg veel om te eten..