Varkensvlees in pittig zoete ketjapsaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2005










Weer een heerlijk pittig gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram varkensvlees

7 sjalotjes

3 teentjes knoflook

3 schijfjes jahe, ca. 2cm

1 rode lombok met zaadjes

1 groene lombok

2 el olie

4 el ketjap manis

2 el ketjap asin


1 tl grof gemalen zwarte peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Snij of knip het vlees in blokjes van ca. 2cm

Snij de sjalotten in dunne plakjes
,
de knoflook fijn knijpen of snipperen

en snij de rode lombok met de zaadjes in dunne ringetjes

de groene ontzaden en snipperen

Bereidingswijze

Fruit de sjalotten en knoflook in wat olie.

Voeg de jahe en het vlees toe,

bak dit 2 minuten.

Giet allebei de soorten ketjap erbij

en roerbak nog 1 minuut.

Voeg de peper en lomboks toe en stoof dit ca. 25 minuten.

Voeg indien nodig af en toe water toe.

Serveertip

Niet pittig genoeg je kan dan 2 rode lomboks met zaadjes gebruiken

Serveren met basmati of pandanrijst

En een heerlijk koel glaasje bier

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten