1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse kaas
  4. Italiaanse kipfilet uit de oven

Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kleine enkele kipfiletjes, 2 eieren, parmenzaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut rode wijn, 2 tl bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas, zakje pijnboompitten


Verder heb je nodig


Platte overschotel


Kipfilet anders met een italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op ong. 180 graden. Eieren loskloppen in een diep bord. Een mengseltje maken van de parmenzaanse kaas en Italiaanse kruiden. Kipfilets eerst door het ei halen en dan door het mengseltje van kaas met Italiaanse kruiden. Even afgedekt in de koelkast in laten trekken. Ondertussen een sausje maken: Uien in een beetje olijfolie fruiten, knoflook toevoegen. Pommodori (in stukken snijden), tomatenpuree, suiker en Italiaanse kruiden erbij doen. Scheut rode wijn er door. Op smaak brengen met verse peper en zout.

Bereidingswijze

In een ovenschaal de kipfilets leggen, sausje erover gieten, geitenkaas in blokjes snijden en over de saus brokkelen. Het geheel ca. 3 kwartier tot een uur in de oven. Vlak voor het serveren de pijnboompitten roosteren in een koekenpan. Schaal uit de oven halen en de pijnboompitten erover strooien. Evt. nog wat verse basilicum erover strooien.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met vers gebakken stokbrood of ciabatta. En natuurlijk een lekkere salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkel


Reacties (33)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkel
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top