Krabkoekjes met wasabi

  • Japans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2005
  • Krabkoekjes met wasabi

    Krabkoekjes met wasabi

    Krabkoekjes met wasabi

Superlekker voorgerechtje of borrelhapje met (scherpe!) wasabi

Deel dit recept

Ingrediënten
KRABKOEKJES
  • 450 gram krab uit blik
  • stukje verse geraspte gemberwortel
  • 4 bosuitjes in ringetjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el wasabipasta
  • 1 el sesamolie
  • zout&peper uit de molen
  • vers broodkruim (zoveel als nodig om mengsel stevig te krijgen - plm. 75 gr)
  • arachideolie om in te frituren

  • DIPSAUS
  • 6 el Japanse sojasaus
  • 1 tl wasabipasta

  • GARNERING
  • 1 limoen
  • korianderblad
  • wat lichte blaadjes sla
  • een half Spaans pepertje in ringetjes
  • 1 bosuitje in ringetjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de dipsaus de sojasaus en de wasabi door elkaar mengen.

Voor de krabkoekjes het krabvlees, de bosuitjes, knoflook, gember, koriander, mayonaise, wasabi en sesamolie in een schaal goed door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper en zoveel broodkruim als nodig is om het mengsel zo stevig te krijgen dat je er koekjes van kunt vormen. Dit mengsel ongeveer een half uur in de koelkast laten opstijven. Dan ongeveer 12 koekjes vormen. De olie in een koekenpan verhitten en hierin de krabkoekjes 4 minuten aan elke kant bruin bakken.

Serveertip

Serveren op de blaadjes sla en garneren met partjes limoen en blaadjes koriander, reepjes Spaanse peper en ringetjes bosui.
Schaaltje dipsaus er apart bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 12-09-2005

lekker bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten