Pittige kipkluiven

  • Kinderkeuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005
  • Pittige kipkluiven

    Pittige kipkluiven

    Pittige kipkluiven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bakje kipkluifjes (ongeveer 600 gram)

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels tomatenketchup

3 eetlepels sesamzaad

2 eetlepels olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

plakband

gekleurd A4 papier

Bereidingswijze

Zo doe je dat:
1. Doe de kipkluiven in een schaal. Doe de ketjap, de ketchup en het sesamzaad erbij. Schep alles goed door elkaar. Laat het sausje 30 minuten in de kip trekken.
2. Knip ondertussen van het bakpapier 4 evengrote vellen als de gekleurde vellen. Vouw elk vel tot een puntzak en plak die met een plakbandje vast. Doe de bruine puntzakken in de gekleurde.
3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Doe de kluiven met het sausje erbij. Zet het vuur hoog. Bak de kluiven in ongeveer 5 minuten bruin, draai ze af en toe. Draai het vuur laag. Doe 3 eetlepels water in de pan.
4. Bak de kluiven met het deksel op de pan in 15 minuten gaar. Keer ze af en toe om. Doe er nog een paar eetlepels water bij als de kluiven te droog worden.
5. Doe patat in de puntzak en leg de kipkluiven ernaast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Nadser avatar
Nadser 12-02-2013

Heb deze zondag gemaakt, was lekker maar sausje was bij mij te waterig. Ook zou ik het gerecht zoals het staat niet pittig noemen... Gooi er een paar eetlepels oelek bij, dan gaat het wel vlammen :)

swampie1 avatar
swampie1 11-02-2013

ik weet niet wat hier de kipkluifjes nou pittig maakt,de ketjap en ketchup zijn allebei vrij zoet,ze zullen best lekker smaken hoor,maar ik mis toch wel de sambal en wat zout

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten