Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kinderkeuken keuken
  5. Pittige kipkluiven

Pittige kipkluiven

Door: sonja26975

  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005

Ingrediënten 4 personen


1 bakje kipkluifjes (ongeveer 600 gram)
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels olie


Verder heb je nodig


Bakpapier
plakband
gekleurd A4 papier


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo doe je dat: 1. Doe de kipkluiven in een schaal. Doe de ketjap, de ketchup en het sesamzaad erbij. Schep alles goed door elkaar. Laat het sausje 30 minuten in de kip trekken. 2. Knip ondertussen van het bakpapier 4 evengrote vellen als de gekleurde vellen. Vouw elk vel tot een puntzak en plak die met een plakbandje vast. Doe de bruine puntzakken in de gekleurde. 3. Verwarm de olie in een grote Koekenpan. Doe de kluiven met het sausje erbij. Zet het vuur hoog. Bak de kluiven in ongeveer 5 minuten bruin, draai ze af en toe. Draai het vuur laag. Doe 3 eetlepels water in de pan. 4. Bak de kluiven met het deksel op de pan in 15 minuten gaar. Keer ze af en toe om. Doe er nog een paar eetlepels water bij als de kluiven te droog worden. 5. Doe patat in de puntzak en leg de kipkluiven ernaast.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top