Chili Con Carne
- Chileens,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-09-2005
Heerlijke Chili van Jamie Oliver
Ingrediënten 4 personen
2 middelgrote uien1 teen knoflook
olijfolie
2 afgestreken theel. chilipoeder
1 verse rode Spaanse peper zonder zaadjes en fijngehakt
1 volle theelepel gemalen komijn
zee zout en zwarte peper uit de molen
450 g rundergehakt
200 g zongedroogde tomaten in olie
2 blikken tomaten van 400 g
2 blikken rode kidneybonen van 400 g, uitgelekt
1/2 kaneelstokje
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 675,37 kcal |
Koolhydraten | 50,50 g |
Eiwitten | 41,36 g |
Vetten | 29,48 g |
Voorbereiding
Uien schillen en in stukjes snijden, de knoflook pellen.
Bereidingswijze
Maal de uien en de knoflook fijn en bak ze in een beetje olijfolie zacht.Doe in een braadpan en voeg chilipoeder, verse peper, komijn en een beetje peper en zout toe.Doe vervolgens het gehakt erbij en laat het al roerend bruinbakken.Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in een keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot, zodat zich een mooie pasta vormt. Doe die dan samen met de gedroogde tomaten, kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees. Voeg als het nodig is peper en zout toe. Breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur sudderen. 30 min. voor het verstrijken van de kooktijd de kidneybonen toevoegen.
Serveertip
serveer het met een knapperig brood en een lekkere salade.
Laatste reacties
Printen gaat niet echt fijn, veel overbodige pagina’s
Deze Chili Con Carne is niets op wat ik gewend was van vroeger. Maar het is echt heerlijk! Deze ga ik vaker op tafel zetten :)
Dit recept is helemaal fantastisch! Ik heb de chili gekookt voor 16 mensen en zonder uitzondering vonden ze 'm heerlijk!
Het was erg lekker, wel even wennen aan de smaak.Maar
Het was erg lekker, wel even wennen aan de smaak.Maar
Het lijkt me lekker om klaar te maken,maar kan je het ook een dag van te voren klaarmaken?.
Mhmm, super lekker! Volgende keer ook maar met cacao. .
Mhmm, super lekker! Volgende keer ook maar met cacao. .
Helemaal heerlijk! Dit gaan we vaker eten! Groet, Marit
Klinkt heerlijk. Ben niet zo``n voorstander van kaneel in het eten, maar zal dit toch uitproberen vanavond.