1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Kidneybonen
  6. Chili Con Carne

Chili Con Carne

  • Chileens,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005

Ingrediënten 4 personen


2 middelgrote uien
1 teen knoflook
olijfolie
2 afgestreken theel. chilipoeder
1 verse rode Spaanse peper zonder zaadjes en fijngehakt
1 volle theelepel gemalen komijn
zee zout en zwarte peper uit de molen
450 g rundergehakt
200 g zongedroogde tomaten in olie
2 blikken tomaten van 400 g
2 blikken rode kidneybonen van 400 g, uitgelekt
1/2 kaneelstokje



Heerlijke Chili van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien schillen en in stukjes snijden, de knoflook pellen.

Bereidingswijze

Maal de uien en de knoflook fijn en bak ze in een beetje olijfolie zacht.Doe in een braadpan en voeg chilipoeder, verse peper, komijn en een beetje peper en zout toe.Doe vervolgens het gehakt erbij en laat het al roerend bruinbakken.Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in een keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot, zodat zich een mooie pasta vormt. Doe die dan samen met de gedroogde tomaten, kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees. Voeg als het nodig is peper en zout toe. Breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur sudderen. 30 min. voor het verstrijken van de kooktijd de kidneybonen toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer het met een knapperig brood en een lekkere salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sculptuur


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sculptuur
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top