1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Oesters gegratineerd met sabayon van groenepeper!

Oesters gegratineerd met sabayon van groenepeper!

  • Frans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005

Ingrediënten 8 personen


32 oesters nr 2
voor de garnituur :
250 g verse spinazie
100 g celeri-branche (soort zeewier)
100 g wit van prei
100 g parijse champions
15 g boter

Voor de veloute
20 g maiszetmeel
20 g boter
5 cl de noilly-prat
1 soeplepel groene peper uit blik
1 mespunt curry
voor de sabayon:

6 eidooiers
100 g room
zout



40 beste recepten van de eeuw NR1

Dit een recept van de grote chef

Jaqcques maniere

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix de groene peper enkele seconden tot een pure.
Open de oesters en vang het sap op en zet de oesters en de schelpen weg
Filter het sap en leng eventueel aan met water tot 30 cl
Voor de veloute:
Doe de boter in een sauteuse, singeer het met het zetmeel, meng met het oestervocht en de noilly-prat, de groene peper en de curry.
Laat op een zacht vuurtje het tot een mooi gebonden creme komen.
Kuis nu de groenten en scheur de spinazie bladeren in twee of drie delen.
Blancheer de spinazie in gezouten water en dit gedurende 1 minuut en schrik dan af in koud water!
Snij de andere groenten in fijne julienne(batonnets) en doe met weinig boter in een sauteuse met een weinig water en dit gedurende 5 minuten zodat ze nog beetgaar zijn.
De sabayon:
Klop de eidooiers in een kom au bainmarie met de room en een weinig veloute en dit tot dat men een mooie mousse heeft.
Doe nu de rest van de veloute er bij, stop met het slaan, en neem de sabayon van het vuur.
Eindbereiding:
In ieder schelp doe men een weinig spinazie, daarop een oester en daarop een weinig van de groenten , en napper met de sabayon.
Doe de gril aan:
Zet de oesters op een bord waarop men eerst grof zout gedaan heeft om niet te schuiven!
En laat het grillen tot men een kleurtje heeft.
Direct opdienen.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dengroenen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dengroenen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top