1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Chocoladetruffels.

Chocoladetruffels.

  • Belgisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005

Ingrediënten


-Dit recept is voor ongeveer 30 stuks!
-160 gram pure chocolade-1.1dl volle melk.
-150 gram zachte boter(op kamertemperatuur)-cacaopoederof eventueel tequila,kokospoeder,rum ,bresiliennenootjes).


Verder heb je nodig


-Pannetje of ketel-houten lepel of klopper.
-Paar borden om de lekkernij door de nootjes en cacao enz te rollen.
-Schaal om de lekkernij op te dienen(als dat nog nodig is!).


Ken ik niet vanaf blijven!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Eerst maken we de Ganache(truffelvulling).

Bereidingswijze

-Smelt de chocolade in de melk en roer goed door elkaar.
-Haal onmiddellijk van het vuur wanneer alle chocolade gesmolten is.
-Roer er de boter in klontjes door en roer tot de boter gesmolten is.
-Desnoods voeg je er naar eigen smaak een tequila of rum of wat je maar wil door.
-Laat dan 1 uur afkoelen en halfhard worden in de koelkast.
-Vorm dan met je handen onregelmatige truffels van de Ganache.
-Wentel de truffels in kokospoeder,cacao...

Serveertip

-Ook hier kan je lekker experimenteren!
-En de schaal..ja...die is zo leeg!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top