1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Chocoladetruffels.

Chocoladetruffels.

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005

Ingrediënten


-Dit recept is voor ongeveer 30 stuks!
-160 gram pure chocolade-1.1dl volle melk.
-150 gram zachte boter(op kamertemperatuur)-cacaopoederof eventueel tequila,kokospoeder,rum ,bresiliennenootjes).


Verder heb je nodig


-Pannetje of ketel-houten lepel of klopper.
-Paar borden om de lekkernij door de nootjes en cacao enz te rollen.
-Schaal om de lekkernij op te dienen(als dat nog nodig is!).


Ken ik niet vanaf blijven!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Eerst maken we de Ganache(truffelvulling).

Bereidingswijze

-Smelt de chocolade in de melk en roer goed door elkaar.
-Haal onmiddellijk van het vuur wanneer alle chocolade gesmolten is.
-Roer er de boter in klontjes door en roer tot de boter gesmolten is.
-Desnoods voeg je er naar eigen smaak een tequila of rum of wat je maar wil door.
-Laat dan 1 uur afkoelen en halfhard worden in de koelkast.
-Vorm dan met je handen onregelmatige truffels van de Ganache.
-Wentel de truffels in kokospoeder,cacao...

Serveertip

-Ook hier kan je lekker experimenteren!
-En de schaal..ja...die is zo leeg!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top