Gesauteerde Portugese kip piri-piri

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 volledige kip in stukken
50 g spekreepjes
1,5 dl droge witte wijn
250 g gehakte tomaat
250 g wortelen, in blokjes
250 g paprika mix, in blokjes
250 g courgette, in blokjes
1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden
1 knoflookteentje, geperst sap van 1 limoen
olijfolie
zwarte peper, gemalen
kipkruiden

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 716,94 kcal
Koolhydraten 14,04 g
Eiwitten 69,40 g
Vetten 39,16 g

Bereidingswijze

1. Meng 2 lepels olijfolie met het piri-piri pepertje, de knoflook, 1 lepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

2. Verdeel deze marinade over de kip en laat 2 uur intrekken.

3. Laat de kip kleuren in wat olijfolie. Haal de stukken uit de pan en houd apart.

4. Doe verse olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de groentjes. Doe er de stukken kip bij en blus met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes garen.

Serveertip

- Serveer met rijst of in olijfolie gebakken aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tamara05 avatar
tamara05

Doorsturen

Home Recepten