1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Gesauteerde Portugese kip piri-piri

Gesauteerde Portugese kip piri-piri

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005

Ingrediënten 4 personen


1 volledige kip in stukken
50 g spekreepjes
1,5 dl droge witte wijn
250 g gehakte tomaat
250 g wortelen, in blokjes
250 g paprika mix, in blokjes
250 g courgette, in blokjes
1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden
1 knoflookteentje, geperst sap van 1 limoen
olijfolie
zwarte peper, gemalen
kipkruiden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng 2 lepels olijfolie met het piri-piri pepertje, de knoflook, 1 lepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

2. Verdeel deze marinade over de kip en laat 2 uur intrekken.

3. Laat de kip kleuren in wat olijfolie. Haal de stukken uit de pan en houd apart.

4. Doe verse olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de groentjes. Doe er de stukken kip bij en blus met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes garen.

Serveertip

- Serveer met rijst of in olijfolie gebakken aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tamara05


Reacties (31)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tamara05
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top