1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Garnalen
  5. Rijstsalade met garnalen en merguez

Rijstsalade met garnalen en merguez

Door: karinev

  • Mediterraan, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2005

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie
400 g merguez (pikante worstjes)
250 g langkorrelrijst
zout en peper
1 groene paprika in blokjes
2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen
2 stengels bleekselderij in stukjes
100 g rauwe ham in reepjes
400 g gepelde grijze garnalen (met rivierkreeftenvlees oogt het helemaal anders)
3 lente-uitjes in dunne ringen
2 el fijngesneden peterselie.
2 el fijngesneden blaadjes rucola

Voor de dressing:
4 el olijfolie
1-2 el citroensap
zout en peper
2 teentjes geperste knoflook



Een maaltijdsalade is absoluut meer dan een bijgerecht en als hoofdschotel zeker niet minderwaardig. Je verwerkt er groenten en fruit in, aardappelen en rijst, gevogelte, vis, vlees. Nog wat indringende kruiden erbij, een fris wijntje op tafel en je zou je er nog mee gaan verzoenen dat de zomer ook een einde heeft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verhit de olie en bak hierin de merguez in ongeveer 10 min rondom bruin. Schep de worstjes uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd ze in stukjes.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Meng voor de dressing de olie met het citroensap en breng op smaak met zout, peper en knoflook. Roer de dressing door de nog warme rijst en laat dit samen afkoelen.

Roer de paprika, rode peper, bleekselderij, ham, garnalen, lente-ui en merguez door de afgekoelde rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper en strooi voor serveren de peterselie en rucola erover.

Serveertip

In plaats van met garnalen en merguez kunt u deze salade ook maken met gekookte mosselen en pikant gekruide chorizo. Gebruik dan 400 g gekookte mosselen en 250 g chorizo. De chorizo hoeft u niet eerst te bakken. U kunt de worst direct, in plakjes of in reepjes gesneden, met de andere ingredienten mengen. Voeg aan de dressing nog 2 tl fijngesneden dille toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinev
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top