1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. gebakken aubergine

gebakken aubergine

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2005

Ingrediënten 4 personen


2 aubergines***zout***5 eetlepels olijfolie***1 eetlepel tomatenpuree***1 eetlepel kappertjes***1 teen knoflook***1 handvol peterselie


Verder heb je nodig


Koekenpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergines in blokjes***hak de knoflook heel fijn***hak de peterselie heel fijn.
Doe de blokjes aubergines in een vergiet en doe er rijkelijk zout over; hussel het goed door elkaar en laat het een uur staan.

Bereidingswijze

Spoel de blokjes aubergine af met water en droog ze grondig met keukenpapier of een doek. Verhit de olie olijfolie in een koekenpan en bak er de aubergine in tot het een fraai kleurtje heeft. Roer de tomatenpuree los met een half glaasje water en voeg dat samen met de kappertjes bij de aubergine.
Houdt het vuur hoog en bak dit geduren 2 minuten, wel goed steeds doorroeren! Doe vervolgens de kappertjes en peterselie in de pan, laat nog een minuut doorgaren en draai dan het vuur uit.
Laat het gerecht afkoelen en eet het op kamertemperatuur



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top