Citroentaart uit Nice

  • Frans, Banket
  • > 120 min.
  • Citroentaart uit Nice

    Citroentaart uit Nice

    Citroentaart uit Nice

Een lekkere taart van knapperig deeg met een fris romige citroenvulling en zoete meringue bovenop. Lekker als toetje of bij de koffie.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Deeg:
- 250 gram bloem
- 75 gram witte basterd suiker
- mespunt zout
- 150 gram roomboter

Vulling:
- 4 hele eieren
- 2 dooiers
- 125 gram roomboter
- sap van 1,5 citroen (naar eigen smaak)
- de geraspte schil van 1 citroen
- 200 gram suiker

Meringue:
- 2 eiwitten (inderdaad die bij de vulling overbleven)
- 50 gram poedersuiker
- enkele druppels citroensap (optioneel)
- klein beetje kristalsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
beslagkom, taartvorm, pan met een dikke bodem, mixer, oven

Voorbereiding

Omdat het deeg minimaal twee uur moet rusten in de koelkast is het handig om dit ruim van te voren te doen.

Bereidingswijze

Deeg:
Doe alle ingredienten voor het deeg in een beslagkom en kneed ze goed door elkaar tot er een egaal en stevig deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten. Bekleed daarna de (ingevette) taartvorm met een 1 cm dikke laag van het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak het deeg in de oven op 210 graden tot het enigszins gaat kleuren.
Vulling:
Verwarm alle ingredienten van de vulling in een pan met een dikke bodem en roer het tot een dikke massa. Smeer de massa op de voorgebakken taartbodem en zet het geheel nog 5 minuten in de oven.
Meringue:
Klop de eiwitten en de helft van de poedersuiker in een kom stijf. Om zeker te zijn dat de eiwitten stijf worden kun je wat citroensap gebruiken om de kom van tevoren schoon te maken. Als het mengsel stijf is de rest van de suiker toevoegen. Smeer het vervolgens op de taart en besprenkel die met een klein beetje kristalsuiker. Zet de taart vervolgens weer voor ongeveer 5 minuten terug in de oven totdat de meringue een mooie kleur heeft.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

oscarbackus avatar
oscarbackus

Doorsturen

Home Recepten