Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus
- Argentijns, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijk gegrild vlees in dunne plakjes met een bijzondere saus
Ingrediënten 4 personen
-4 el rode wijnazijn-3 knoflookteentjes (gepeld en grof gesneden)
-2 laurierblaadjes (versnipperd)
-1/2 th lepel komijnpoeder
-1/2 bosje bladpeterselie (enkel de blaadjes)
-1 el gedroogde oregano
-1/4 th lepel pili-pili vlokjes (verkruimeld)
-4 el olijfolie
*650 g Argentijns rundvlees
-zout en peper
Voorbereiding
saus:
-meng azijn, look, laurier, komijn, zout en peper in de keukenrobot
-voeg de peterselieblaadjes toe en hak bij tussenpozen fijn (de peterselie moet fijngehakt zijn, maar mag geen puree worden!!)
-overgieten in een kom en de oregano, pilipili en 3 el olijfolie toevoegen
*verwarm de grill
Bereidingswijze
-bestrijk het vlees met de rest van de olijfolie
-grill aan de ene kant 3 min en aan de andere kant 2 min
-snij het vlees in dunne sneden en kruiden met zout en peper
Serveertip
-verdeel het vlees over de borden met de chimichurrisaus
*serveren met gebakken aardappelen en sla
*de Argentijnse saus kan enekele dagen bewaard worden in de koelkast, in een potje met een hermetisch deksel