Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-09-2005

Heerlijk gegrild vlees in dunne plakjes met een bijzondere saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4 el rode wijnazijn
-3 knoflookteentjes (gepeld en grof gesneden)
-2 laurierblaadjes (versnipperd)
-1/2 th lepel komijnpoeder
-1/2 bosje bladpeterselie (enkel de blaadjes)
-1 el gedroogde oregano
-1/4 th lepel pili-pili vlokjes (verkruimeld)
-4 el olijfolie
*650 g Argentijns rundvlees
-zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

saus:
-meng azijn, look, laurier, komijn, zout en peper in de keukenrobot
-voeg de peterselieblaadjes toe en hak bij tussenpozen fijn (de peterselie moet fijngehakt zijn, maar mag geen puree worden!!)
-overgieten in een kom en de oregano, pilipili en 3 el olijfolie toevoegen
*verwarm de grill

Bereidingswijze

-bestrijk het vlees met de rest van de olijfolie
-grill aan de ene kant 3 min en aan de andere kant 2 min
-snij het vlees in dunne sneden en kruiden met zout en peper

Serveertip

-verdeel het vlees over de borden met de chimichurrisaus
*serveren met gebakken aardappelen en sla
*de Argentijnse saus kan enekele dagen bewaard worden in de koelkast, in een potje met een hermetisch deksel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten