1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kip in Romertopf

Kip in Romertopf

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2005

Ingrediënten 2 personen


2 kippenbillen - +/- 300gr wortelen - 3 grote uien - +/-3 aardappelen - 2 dl kippenbouillon - (verse) rozemarijn - peper


Verder heb je nodig




lekkere eenpansschotel waarin alle smaken goed verenigd zijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf 15 min in koud water zetten -
groenten en aardappelen schoonmaken en in niet te kleine stukken snijden en mengen -
bouillonblokje oplossen in water of kippenfond nemen

Bereidingswijze

Laagje groenten op de bodem van de pot - een deel van de kruiden toevoegen en daar kippenbillen opleggen - kruiden- terug een laag groenten - kruiden - overgieten met bouillon - deksel op pot en de romertopf in een KOUDE oven plaatsen - de oven op 200? zetten - ongeveer een uur laten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de billen).
Indien geen romertopf voorhanden kan je dit recept ook goed klaar maken in een andere ovenschotel met deksel.

Serveertip

Eventueel een beetje peterselie over strooien.
Indien nogal veel bouillon, best serveren in een diep bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top