Chapati

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2005
  • Chapati

    Chapati

    Chapati

  • Chapati

    Chapati

    Chapati

  • Chapati

    Chapati

    Chapati

  • Chapati

    Chapati

    Chapati

  • Chapati

    Chapati

    Chapati

  • Chapati

    Chapati

    Chapati

  • Chapati

    Chapati

    Chapati

  • Chapati

    Chapati

    Chapati

Lekker met kerrie als bijgerecht of in de ochtend met een streepje honing als ontbijt, is het ook héérlijk!

Als ik kerrie eet, komt deze er zeker bij op tafel.... dan maak mijn zoon het altijd, vind hij leuk techniek te doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g tarwebloem
3/4 t zout
150 ml water (kijk maar hoeveel water bloem absorbeer)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 132,00 kcal
Koolhydraten 26,63 g
Eiwitten 4,73 g
Vetten 0,41 g

Bereidingswijze

1. Zeef bloem en zout samen en kneed water erdoor totdat een soepel deeg ontstaan. (gebruik zo min mogelijk water)
2. Draai nu met de hand ballen van 50 g gram en rol die uit met een deegroller op een bebloemd aanrecht zo dun mogelijk. (uitrollen tot aan randen, maar niet overheen, dan slaan ze plat)
3. Leg nu zo een pannenkoek op een middel hete niet ingevette koekenpan.
4. Als aan de onderkant een stevig vel gevormd is, leg ze dan om en weer om.
5. Doe nu de pan op hoog vuur en bak chapati nu tot het vocht binnen in tot stoom geworden is en met kleine uitbarstingen door het bovenste helft doorheen komt, maar voordat de hele bovenlaag barst.
6. Terwijl je de chapati`s maken moet je de klaar gemaakte chapati`s in. een toegedekte schaal warm hou........ koud is het ook lekker natuurlijk.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Het neem tijd en jaren ervaring om chapati`s te maken, maar wat ik altijd geinig vind is dat je zonder gist een deeg kan laten rijzen en er ook nog iets in kan stoppen.

Lekker met VLEESKERRIE

Laatste reacties

MissMojito avatar
MissMojito 17-03-2018

net jouw chapati recept geprobeerd en het is gelukt!!! ik had al wel hele mooi luchtbellen, maar nog niet zo'n brood als de jouwe die helemaal bol staat haha. Ik denk dat ik er wel iets teveel zout in had, ik had het zout afgemeten met van die maatlepeltjes... is toch meer dan een gewoon theelepeltje. Het was iig leuk om te doen :-)

Purrie avatar
Purrie 19-08-2013

Dank Deon voor dit! Geweldig, ik ga dit zeker oefenen want dit soort dingen is niet in Spanje te vinden.... dank!

will_s avatar
will_s 18-08-2013

Neem dit mee Deon . Dank je wel. Kan ik een volgende keer serveren bij je vlees=kerrie. Groetjes Willeke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten