1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Goudse toast

Goudse toast

Door: zwollenaartje

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2005

Ingrediënten 4 personen


8 sneetjes casinobrood25gr:gesmolten boter25gr:zachte boter8 dunne plakjes jongbelegen Goudse kaas2 theelepels komijnzaad1 theelepel zoet paprikapoeder2 eetlepels zeer fijngehakte peterselieenkele gewassen en gedroogde blaadjes kropsla


Verder heb je nodig


Oven en een boterkwast (oven 240graden)
(gasstand 6).


Goudse toast is een smakelijke toast
die ook onder de grill kan worden klaargemaakt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Nvt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor.Bestrijk de boterhammen aan een zijde zeer dun met gesmolten boter en leg ze met de niet beboterde zijde op de bakplaat;schuif deze even boven het midden in de oven.
Neem de lichtgeroosterde boterhammen na 15-20 minuten uit de oven,maar draai de oven niet uit.Bevochtig de niet geroosterde zijde van het brood met water en leg het brood met die zijde op de bakplaat.
Besmeer de geroosterde zijde met de zachte boter en leg op elke boterham een passend plakje kaas.Strooi daar wat komijn op en schuif de bakplaat weer even boven het midden in de oven.
Neem de boterhammen na 15-20 minuten uit de oven als de kaas gesmolten is,bestrooi de boterhammen met paprikapoeder en peterselie en serveer de toast direct op een met slablaadjes bedekte schotel.
Dit is een recept uit Grootmoeders Kookboek.

Serveertip

Nvt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top