Creoolse lamsgehaktballetjes
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze kruidige gehaktballetjes komen uit de keuken van Zuid-Amerika. Lekker met couscous.
Ingrediënten 4 personen
2 sneetjes witbrood, zonder korst
4 eetlepels melk
500 gr lamsgehakt (of half runder- / half lamsgehakt)
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 a 2 eetlepels kerriepoeder
1 groot ei
5 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenstukjes (a 4 dl)
2 gele paprika?s, in stukjes
1,5 dl Griekse of Turkse yoghurt
1 a 2 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels fijngesneden peterselie
3 lente-uitjes, in ringen
zout, peper
Voorbereiding
Week het brood in de melk. Meng het gehakt met 2 eetlepels ui, 1 teentje knoflook, kerriepoeder, ei en geweekt brood. Vorm er ca 16 kleine gehaktballen van. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballen in 4-5minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan.
Bereidingswijze
Bak de rest van de ui in 4-5 minuten lichtbruin in het achtergebleven braadvet. Voeg de tomatenstukjes met vocht en de paprika toe en laat alles ca. 15 minuten zachtjes stoven. Roer de yoghurt, paprikapoeder, peterselie, 1 teentje knoflook en lente-ui erdoor en breng op smaak met zout enh peper. Verwarm de gehaktballen nog 5 minuten in de saus.