Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Soep
  5. Dal soep

Dal soep

Door: geras

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2005

Ingrediënten 4 personen


2 tl boter; 2 teentjes knoflook; 1 ui; ? theelepel kurkuma; 1 theelepel garam masala; ? theelepel chili poeder; 1 theelepel gemalen komijn; 800 gram tomaten op sap; 1 kop rode linzen; 2 theelepels citroensap; 2? kop groente bouillon; 1? kop kokosmelk; zout en versgemalen peper; gehakte koriander.


Dal soep
Dal soep

Verrukkelijke vegetarische soep, kruidig maar niet heet.
285 kcal per portie, 9 gram vet per portie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pers knoflook uit en hak ui fijn. Giet tomaten af.

Bereidingswijze

Smelt boter in grote pan. Fruit knoflook en ui 2-3 min. Voeg kurkuma, garam masala, chili poeder en komijn toe en bak 30 sec mee. Voeg tomaten, rode linzen, citroensap, bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai vuur laag en laat soep onafgedekt 25-30 min sudderen, tot linzen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en schep soep in warme soepkommen. Hak koriander fijn en strooi over soep. Serveer direct.

Serveertip

Serveer met warm naan brood



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geras
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top