1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Worteltaart

Worteltaart

Door: jackson

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-08-2005

Ingrediënten 6 personen


1 rol kruimeldeeg
1 kg wortelen
2 onbespoten sinaasappelen
125 g room
50 g boter
1 ei
peper en zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180?C

Bereidingswijze


?Breng gezouten water aan de kook in een grote kookpan

Was en schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Bekleed een taartvorm met kruimeldeeg, prik het in met een vork en bak 10 minuten in de oven.

Was 1 sinaasappel, schraap de schilletjes eraf en pers hem uit.

Giet de gare worteltjes af. Mix de wortelen. Voeg de room, het ei en de boter toe en breng op smaak met peper en zout.

Zet de oven op 150?C wanneer de taartbodem klaar is.

Verdeel de wortelpuree over de taart. Zet 20 minuten in de oven.

Haal de schilletjes van de tweede sinaasappel en versier er de taart mee.

Serveertip

Serveer met een salade in vinaigrette



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top