Boemboe bali ikan

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Boemboe bali ikan

    Boemboe bali ikan

    Boemboe bali ikan

gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
700 g witte vis (kabeljauw of koolvis)
1 vol t zout
1/2 t peper
1 e citroensap
5 e bloem
3 e olie
2 grote uien, fijn
2 t sambal
1 vol t laos
1 t gemberpoeder
3 t suiker
2 e sojasaus
40 g tomatenpuree
1 kop water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 191,71 kcal
Koolhydraten 11,12 g
Eiwitten 22,71 g
Vetten 5,84 g

Bereidingswijze

1. Wrijf vis in met zout, peper en citroensap.
2. Bestuif vis met bloem.
3. Bak nu vis in hete olie mooi bruin en neem uit de pan.
4. Fruit uien, sambal, laos en gember tot glazig en voeg suiker erbij. 5. Voeg nu de sojasaus en overgebleven citroensap plus tomatenpuree erbij en bak even.
6. Maak saus af met water.
7. Doe vis weer in de pan en schep saus eroverheen en laat 5 min. zachtjes koken of tot vis warm en mooi met sausje bedekt is.

Bron

Proeven en experimenteren

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten