Boemboe bali ikan
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
Ingrediënten 6 recipe.people
700 g witte vis (kabeljauw of koolvis)1 vol t zout
1/2 t peper
1 e citroensap
5 e bloem
3 e olie
2 grote uien, fijn
2 t sambal
1 vol t laos
1 t gemberpoeder
3 t suiker
2 e sojasaus
40 g tomatenpuree
1 kop water
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 191,71 kcal |
Koolhydraten | 11,12 g |
Eiwitten | 22,71 g |
Vetten | 5,84 g |
Bereidingswijze
1. Wrijf vis in met zout, peper en citroensap.
2. Bestuif vis met bloem.
3. Bak nu vis in hete olie mooi bruin en neem uit de pan.
4. Fruit uien, sambal, laos en gember tot glazig en voeg suiker erbij. 5. Voeg nu de sojasaus en overgebleven citroensap plus tomatenpuree erbij en bak even.
6. Maak saus af met water.
7. Doe vis weer in de pan en schep saus eroverheen en laat 5 min. zachtjes koken of tot vis warm en mooi met sausje bedekt is.
Bron
Proeven en experimenteren