1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. De beste tiramisu

De beste tiramisu

Door: matisse

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2005

Ingrediënten 4 personen


3 eidooiers
50 g suiker
3 eiwitten
50 g poedersuiker
100 g mascarpone
100 g slagroom
1 pak (Italiaanse) lange vingers
100 ml espresso
4-5 el amaretto
3 el cacao
stuk chocolade, geraspt of geschaafd


Verder heb je nodig


Zeefje en ovenschaal (ik gebruik een schaal van 20,5 x 16,5 cm)

De beste tiramisu
De beste tiramisu

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eidooiers dik en luchtig met de suiker. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Meng eigeel en eiwit met een spatel. Klop de mascarpone los en klop er de slagroom door, tot het mengsel lobbig is. Meng met een spatel door het eimengsel. Bedek een ovenschaal met lange vingers en giet er de espresso over. Bedek met de helft van het mascarpone-eimengsel. Leg hier de rest van de lange vingers op en giet de amaretto erover. Bedek met de rest van de mascarpone/ei. Bestrooi met behulp van een zeefje met de cacao en vervolgens met de geraspte chocolade. Laat 1 uur in de vriezer of 3 uur (nog beter: een nacht) in de koelkast opstijven.

Serveertip

Met espresso of cappuccino en een glaasje dessertwijn/likeur/grappa.

Bron

Recept van restaurant Mario in Neck.



Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top