
3 eidooiers
50 g suiker
3 eiwitten
50 g poedersuiker
100 g mascarpone
100 g slagroom
1 pak (Italiaanse) lange vingers
100 ml espresso
4-5 el amaretto
3 el cacao
stuk chocolade, geraspt of geschaafd
Zeefje en ovenschaal (ik gebruik een schaal van 20,5 x 16,5 cm)
Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.
Klop de eidooiers dik en luchtig met de suiker. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Meng eigeel en eiwit met een spatel. Klop de mascarpone los en klop er de slagroom door, tot het mengsel lobbig is. Meng met een spatel door het eimengsel. Bedek een Ovenschaal met lange vingers en giet er de espresso over. Bedek met de helft van het mascarpone-eimengsel. Leg hier de rest van de lange vingers op en giet de amaretto erover. Bedek met de rest van de mascarpone/ei. Bestrooi met behulp van een zeefje met de cacao en vervolgens met de geraspte chocolade. Laat 1 uur in de vriezer of 3 uur (nog beter: een nacht) in de koelkast opstijven.
Met espresso of cappuccino en een glaasje dessertwijn/likeur/grappa.
Recept van restaurant Mario in Neck.
jesse52 19-08-2017
Grappig een recept uit 2005. Ik heb het net gemaakt, ik zou voor morgen voor net nagerecht zorgen, en neem het morgen mee. Denk niet dat ik de gasten teleur ga stellen.
Purrie 17-12-2016
goed lezen... de amaretto gaat over de lange vingers als het wordt opgebouwd.... mmmm... dank voor het plaatsen van dit recept!
MrsCrochet 17-12-2016
wanneer moet de amaretto er door heen?
Burgemeister 07-07-2016
Echt heerlijk! Wel de avond van te voren maken.bodem kan ook met cake.
irene71 14-06-2013
Dit weekend komt mijn dochter en drie keer raden wat ze als nagerecht wil (alweer!). Dit is bij ons thuis absoluut favoriet