Eieren in hambakjes

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

Een mooi, luxe en leuk brunch gerechtje wat volgens mij niet kan mislukken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

6 plakje gerookte ham 6 eieren 60 gr sjalotjes, gesnipperd 1 el boter 1 el fijngehakte verse peterselie 1 el droge vermout 2 el zure room snufje cayennepeper 1/4 tl verse zwarte peper zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Fruit de sjalotjes met de boter langzaam in een kleine braadpan op een middellaag vuur. Laat de sjalotjes niet bruinen. Voeg zodra de sjalotjes bruin zijn, de peterselie en vermout toe. Bak nog 1 minuut op een middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Roer zure room, cayenepeper en peper erdoor. Bekleed een muffinbakplaat voor 6 muffins met een plak ham. De ham moet boven de rand van de muffincup uitsteken. Zorg dat de hamlaag geen gaatjes bevat. Verdeel het sjalotmengsel over de bodem van de cups. Breek een ei boven elke cup. Bak 15 minuten tot de eiwitten gaar zijn en de eierdooiers nog vloeibaar. Serveer warm.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten