Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2005

Een clafoutis is een warm desert van pruimen of kersen bedekt met een mengsel van melk, eieren en wat bloem, dat in de oven tot een snijdbare koek stolt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom en ovenschaaltje

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Pruimen
    halveren en ontpitten en in ovenschaal leggen
  • In een kom bloem zeven en vermengen met de magere of halfvolle melk
  • De suiker of suikervervanger erbij roeren en dit over de pruimen schenken

Bereidingswijze

De schaal in een warme oven van 180 graden zetten en de clafoutis in 35 min gaar laten worden

Serveertip

Warm serveren en vlak ervoor bestrooien met kristalsuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

buffalo27 avatar
buffalo27 24-06-2008

Bedankt voor dit recept. Heb nogal veel pruimen gekregen van de buren,hier in Turkije. Kga dit straks uitproberen. Groetjes Magda

dolinde avatar
dolinde 09-09-2005

De clafoutis was heerlijk. We hebben ervan gesmuld. Bedankt! Dolinde.

hilde1007 avatar
hilde1007 07-09-2005

even meenemen

dolinde avatar
dolinde 07-09-2005

Bedankt voor dit recept. Was het zelf namelijk kwijt geraakt. Ga het morgen serveren aan mijn gasten. Ik denk dat ik er nectarine voor ga gebruiken of perzik. Groetjes Dolinde.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten