Clafoutis
- Frans, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-08-2005
Een clafoutis is een warm desert van pruimen of kersen bedekt met een mengsel van melk, eieren en wat bloem, dat in de oven tot een snijdbare koek stolt
Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden
kom en ovenschaaltjeVoorbereiding
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Pruimen
halveren en ontpitten en in ovenschaal leggen - In een kom bloem zeven en vermengen met de magere of halfvolle melk
- De suiker of suikervervanger erbij roeren en dit over de pruimen schenken
Bereidingswijze
De schaal in een warme oven van 180 graden zetten en de clafoutis in 35 min gaar laten worden
Serveertip
Warm serveren en vlak ervoor bestrooien met kristalsuiker.
Laatste reacties
Bedankt voor dit recept. Heb nogal veel pruimen gekregen van de buren,hier in Turkije. Kga dit straks uitproberen. Groetjes Magda
De clafoutis was heerlijk. We hebben ervan gesmuld. Bedankt! Dolinde.
even meenemen
Bedankt voor dit recept. Was het zelf namelijk kwijt geraakt. Ga het morgen serveren aan mijn gasten. Ik denk dat ik er nectarine voor ga gebruiken of perzik. Groetjes Dolinde.