1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr verse pruimen of kersen uit een pot60 gr bloem1 ei1dl magere melksuiker of 2ml suikervervanger


Verder heb je nodig


Kom en ovenschaaltje


Een clafoutis is een warm desert van pruimen of kersen bedekt met een mengsel van melk, eieren en wat bloem, dat in de oven tot een snijdbare koek stolt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gradenPruimen
halveren en ontpitten en in ovenschaal leggenIn een kom bloem zeven en vermengen met de magere of halfvolle melkDe suiker of suikervervanger erbij roeren en dit over de pruimen schenken

Bereidingswijze

De schaal in een warme oven van 180 graden zetten en de clafoutis in 35 min gaar laten worden

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Warm serveren en vlak ervoor bestrooien met kristalsuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooktgraag


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooktgraag
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top