Babi pangang met saus
- Aziatisch,
- 60-120 min.
Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis.
Zoetzuur en voor fijnproevers.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
Ingrediënten 4 personen
VOOR BABI PANGANG:500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder)
2 t gemberpoeder
1 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1 t laos
3 e ketjap manis
1 t zout
1/4 t peper
citroensap
VOOR SAUS:
200 ml kippenbouillon (of meer)
2 e suiker
1 e droge sherry
1 e olie
70 g tomatenpuree
mespunt Ve-tsin
1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder)
1/2 t knoflookpoeder
overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)
Bereidingswijze
VOOR BABI PANGANG:
1. Wrijf het vlees in met kruidenmengsel en laat in braadslee in oven met olie mooi bruin worden.
2. Overgiet het vlees tijdens het braden om de 10 min. met het vocht uit de braadslee. (zo 3/4 uur)
3. Je kunt ook nog het vlees onder de grill een krokant bruin korstje geven aan t einde van de braad tijd.
4. Snijd vlees in handzame plakken en serveer met saus.
VOOR SAUS:
1. Fruit het gesnipperde uitje met knoflookpoeder in olie mooi goudbruin.
2. Doe mengsel van kippenbouillon, suiker, sherry, tomatenpuree en ve-tsin bij en laat saus onder goed roeren 5 min sudderen. (eventueel water toevoeggen als het de dik worden)
3. Giet over babi pangang (de vocht uit braadslee van babi pangang kan heel goed door deze saus gemend worden.
Serveertip
Serveer met rijst en Atjar tjampoer. (uit pot of zelfgemaakt)of met Gebakken mie met groenten