Babi pangang met saus

  • Aziatisch,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2005
  • Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

  • Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

  • Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

  • Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

  • Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

  • Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

    Babi pangang met saus

Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis.
Zoetzuur en voor fijnproevers.

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR BABI PANGANG:
500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder)
2 t gemberpoeder
1 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1 t laos
3 e ketjap manis
1 t zout
1/4 t peper
citroensap

VOOR SAUS:
200 ml kippenbouillon (of meer)
2 e suiker
1 e droge sherry
1 e olie
70 g tomatenpuree
mespunt Ve-tsin
1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder)
1/2 t knoflookpoeder
overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR BABI PANGANG:
1. Wrijf het vlees in met kruidenmengsel en laat in braadslee in oven met olie mooi bruin worden.
2. Overgiet het vlees tijdens het braden om de 10 min. met het vocht uit de braadslee. (zo 3/4 uur)
3. Je kunt ook nog het vlees onder de grill een krokant bruin korstje geven aan t einde van de braad tijd.
4. Snijd vlees in handzame plakken en serveer met saus.

VOOR SAUS:
1. Fruit het gesnipperde uitje met knoflookpoeder in olie mooi goudbruin.
2. Doe mengsel van kippenbouillon, suiker, sherry, tomatenpuree en ve-tsin bij en laat saus onder goed roeren 5 min sudderen. (eventueel water toevoeggen als het de dik worden)
3. Giet over babi pangang (de vocht uit braadslee van babi pangang kan heel goed door deze saus gemend worden.

Serveertip

Serveer met rijst en Atjar tjampoer. (uit pot of zelfgemaakt)of met Gebakken mie met groenten

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 06-06-2019

Nena ik denk dat 180 voldoende is. Deon hoort ondertussen niet meer tot de levenden, in zijn recepten leeft hij evenwel nog voort. Lieve groet Cecile

nena0162 avatar
nena0162 05-06-2019

Hoi hoi ik heb een vraag op hoeveel graden moet de oven dan ik wil hem zo graag gaan maken Gr Claudia

estherbakermans avatar
estherbakermans 01-10-2013

hallo deon ik ga dit recept vandaag maken gr esther

deonart avatar
deonart 02-03-2013

Ja Petra, jij heb gelijk. Ik maak nu ook de saus wat dunner en bind dit af met maïzena.

pwiggers avatar
pwiggers 02-03-2013

Hoi Deon, Het is al weer een paar weken geleden dat ik je lekkere babi pangang heb geaakt. Echt verrukkelijk! Ik heb de saus wel iets gebonden met maizena. Dat vinden wij iets lekkerder, maar dat doet niets af aan jouw babi pangang smaakt. Dit ga ik zeker vaker maken. Iedereen vond het heerlijk!

karinkip avatar
karinkip 18-09-2011

Heel erg lekker deze babi pangang.Ik heb het gisteren gemaakt en we hebben gesmuld!Echt een aanrader,groetjes Karin

pwiggers avatar
pwiggers 01-03-2011

Hoi Deon, Ik kwam je recept tegen via een ander gastenboek. Wat ziet dit er lekker uit! Ga ik zeker snel maken. Bedankt voor het recept. Je hoort tzt wel een reactie. Hartelijke groet, Petra

dinekeruit avatar
dinekeruit 21-02-2011

dit is heerlijk zeg, vooral het vlees is lekker knapperig en smaakvol!

parel62 avatar
parel62 29-12-2010

hoi heb vanmorgen al je recept gemaakt voordat ik ging werken ...en mjammie wat was het weer lekker ........had ipv van uienpoeder gewone uien gebruikt .en natuurlijk verse knoflook . we houden deze zeker bij de hand voor een volgende keer .Kom je verder een fijne jaarwisseling wensen en voor volgend jaar veel kookplezier !

kaatjess avatar
kaatjess 26-05-2010

Lekker, ik ga het wel maken zonder vet-sin. En ook de ketjap vervang met de mangochutney die ik ook van je heb, die heeft ook wel wat weg van ketjap. ik mag nl geen soja. Ik laat het je wel weten hoe het gesmaakt heeft. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten