Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. stoofschotel

stoofschotel

Door: heelgewoon

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kilo gesneden rundvlees, 2 grote uien in dunne plakjes, 1 bosje grof gesneden selderie, 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels, 4 dl. rode wijn, 75 gr.rundvet ( bij de slager verkrijgbaar), 150 gr. gerookt spek in dobbelsteentjes, peper / zout, 8 eetlepels bloem, 3 eetl. boter, 200 gr. tomaten, 200 gr. bleekselderij, 200 gr. wortels, flinke mespunt tijm, 2 grote fijngesneden uien, 2 teentjes knoflook, ? ltr. bouillon, 2 a 3 dikke bruine boterhammen, 3 eetl. fijngehakte peterselie,
4 diepvries blaadjes bladerdeeg.
















Een bewerkelijk maar ooo zo'n lekker rundvlees gerecht. Je moet er de tijd voor hebben maar het kan wel al een dag van te voren gemaakt worden. Lieve smulwebbers probeer het uit want het is echt de moeite waard!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe het vlees, de 2 gesn.uien, de gesn. selderie, de laurierblaadjes,
en de kruidnagels in een schaal en giet daar de wijn overheen. Dek de
kom af en zet het zeker 6 uur in de koelkast, af en toe omroeren. Neem het vlees uit de marinade en giet deze door een zeef. Droog het vlees in een doek stevig af. Roer peper en zout door de bloem en doe
daar het vlees in, al het vlees moet goed door de bloem gerold worden.

Bereidingswijze

Maak het rundvet warm in de vleespan, bak daarin het spek uit.
Haal de spek eruit en en bak dan beetje bij beetje al het vlees bruin.
Haal al het vlees uit de pan en de de boter erbij. Voeg als al het
schuim weg is de tomaten toe. Leg daarop het vlees, draai de warmte-
bron laag zodra de tomaten koken en sluit de pan. Laat even 5 min.
pruttelen, voeg de gesn.bleekselderij en wortels toe, strooi er de tijm,
peper en zout overheen en leg de uien op de groente. Verdeel daar de
knoflook over. Schenk de gezeefde marinade in de pan en laat alles
samen 15 min, zacht koken. Maak de bouillon warm. Doe het brood
in stukken snijden en leg dit op het vlees, giet de bouillon er overheen.
Doe al laatste de peterselie erbover en sluit de pan. Laat dit alles
zeker 2? uur zachtjes pruttelen.

Serveertip

Maak van het bladerdeeg kapjes en serveer het gerecht in kleine schaaltjes waarop een dakje van bladerdeeg ligt!
Serveer er aardappelpuree bij en een frisse salade of komkommers!!

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heelgewoon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top