1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Koude preisoep

Koude preisoep

  • Internationaal,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2005

Ingrediënten 4 personen


4 preien***2 wortels***3 stengels bleekselderij***40 gram boter***1 kleine courgette***0,5 liter kippenfond***2 dl. creme fraiche***bieslook***peterselie***zout en peper.


Verder heb je nodig


Soeppan, staafmixer.


Ook bekend als Vichyssoise. Wegens een overschot aan courgettes heb ik in dit gerecht de aardappels vervangen door courgetteblokjes. Het resultaat is er niet minder om.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de prei in ringen (gebruik alleen het witte gedeelte)***snijd de wortels in stukjes***hak de bleekselderij in stukjes***schil de courgette en snijd hem in blokjes***hak de bieslook en peterselie ragfijn.

Bereidingswijze

Smelt de boter langzaam in de pan en laat de prei, wortel en selderij 5 minuten op zacht vuur 'zweten'. Doe dan de fond erbij, plus de courgetteblokjes, twee glazen water en wat zout. Breng het aan de kook en laat het een half uur heel zachtjes doorkoken. Pureer dan de soep en laat het afkoelen. Zet het minstens 2 uur voor de consumptie in de koelkast.***Klop met een mixer of garde voor het serveren de creme fraiche erdoor, breng het op smaak met zout en vers gemalen peper en bestrooi het met de fijngehakte bieslook/peterselie.

Serveertip

Erg lekker met geroosterd brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top