1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Ricotta

Ricotta

  • Italiaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2005

Ingrediënten


7.5 dl geiten-, schapen- of koeienmelk, 1.5 dl creme fraiche, 1-2 eetlepels citroensap, 1/2 theelepel zout


Verder heb je nodig


Kaasdoeken


Zelf ricotta maken! Geeneens moeilijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de melk en de creme fraiche of slagroom tot net aan het kookpunt. Zet de pan van het vuur en roer er geleidelijk het citroensap door. Voeg het zout toe. De melk moet al vrij snel gaan stremmen en daarna hoef je er geen citroensap meer aan toe te voegen. Giet de melk in een vergiet waarin je een paar vochtig gemaakte kaasdoeken gelegd hebt. Laat de ricotta tenminste een uur uitlekken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top