Virginiaham met honing-mosterd-bourbon glaze
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 27-08-2005
Ingrediënten 4 personen
- 200 ml honing
- 100 ml bourbon of whiskey
- 50 ml sinaasappelsap
- 4 el Dijonmosterd
- 1 achterham van ? 1 kg, gekookt, met vetlaagje
- 2 handjes kruidnagels
Bereidingswijze
Verwarm de honing, bourbon, sinaasappelsap en mosterd in een steelpannetje. Roer goed tot een egale massa en haal van het vuur.
Snij de vetlaag van de ham kruiselings in, prik kruidnagels in elk ruitje en bestrijk met de glaze.
Leg in een braadslede in een voorverwarmde oven van 175?C en laat ? 60 minuten garen. Bestrijk om het kwartier met de glaze.
Haal uit de oven, kook de glaze die van de ham gedropen is in met de overgebleven saus in het steelpannetje. Snij de ham in plakken en serveer met de glaze.
Serveertip
Lekker met een salade van spinazie, appel en uienringen.
Laatste reacties
deze nemen we mee naar Antwerpen ! Bedankt Geeske !