Focaccia

  • Italiaans, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2005

Heerlijk zelfgebakken brood, dat is toch een van de lekkerste dingen die er zijn. Dit is een bijzonder recept, afkomstig van de Milanese kok Claudio Sadler. Hij gebruikt aardappels om het brooddeeg een bijzondere consistentie te geven.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram bloem

50 gram volkorenbloem

250 gram aardappels

1,5 dl melk

Half flesje bier

50 gram verse gist of twee zakjes droge gist

Olijfolie (plm. 25 gram)

Zout (plm. 10 gram)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil en kook de aardappels, en pureer ze met wat melk (tot een dunne, gladde puree).
Laat de gist even weken in wat melk (ook droge gist waarvan op de verpakking staat dat het niet hoeft !).
Doe de twee soorten bloem bij elkaar, en doe het zout er doorheen.
Doe de aardappelpuree hierdoor heen, vervolgens de helft van de olie en de rest van de melk.
Meng goed door elkaar, en voeg langzaam bier toe, tot een stevig deeg ontstaat.
Het bier hoeft er niet allemaal bij.
Vervolgens het deeg een kwartiertje goed kneden, met wat bloem bestrooien en minimaal twee uur laten rijzen.


Verwarm de oven voor op 240 ?C.

Bereidingswijze

Kneed het deeg nog een keer goed door, zodat alle lucht van het rijzen er uit is.
Rol het deeg plat (plm. 1 ? cm) en doe het op bakpapier op een ovenplaat.
Druk met je vingers kuiltjes in het deeg.
Bestrooi het met wat grof zeezout en sprenkel de rest van de olie er over.
Laat het een half uurtje staan.


Doe het brood in de oven, en bak het in plm. 15 minuten goudbruin.

Serveertip

Eet smakelijk.

Laatste reacties

gissie avatar
gissie 01-10-2005

Hallokes, Daar ik een brunch heb volgende week van diverse landen ga ik dit zeker morgen al proberen , ik laat je zeker weten wt het is geworden hoor , Groetjes Gissie

ien_3 avatar
ien_3 27-08-2005

ook deze lijkt me heerlijk,, dus neem ik hem ook mee ien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten