Tomatensoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 teentjes knoflook

1 ui

2 el milde olijfolie

500 g tomaten

1 l groentebouillon

1 kleine venkelknol

1 kleine courgette

150 g diepvriestuinerwtjes

1-2 el rode pesto

versgemalen zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snipper de knoflook en de ui en fruit ze in een soeppan in de olie glazig. Snijd de tomaten grof en bak ze 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep. Snijd de venkel en de courgette in reepjes en kook ze samen met de erwtjes 5 min. in de soep mee. Houd het venkelgroen apart. Maak de soep op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de pesto door de soep en garneer met het venkelgroen.

Serveertip

Geef er warm stokbrood met kruidenboter bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henny_b_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten