bananenbrood
- Banket
- 60-120 min.
Ingrediënten
270 g bloem150 g fijne tafelsuiker
4 tl bakpoeder
1 tl zout
150 g amandelen, geroosterd
3 grote extra rijpe bananen, gepureerd
60 ml yoghurt
2 grote eieren, gesplitst
6 el boter, gesmolten
1 tl vanillesuiker
100 g rozijnen, geweld
Benodigdheden
brood- of cakevorm
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden
Bereidingswijze
Vet de bodem van het blik in en bestrooi met bloem. Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en amandelen in een kom en zet apaprt. Meng in een andere kom de bananen, yoghurt, eidooiers, boter, vanille en rozijnen met een houten lepel. Klop de eiwitten stijf. voeg voorzichtig het bloemmengsel toe aan het bananenmengsel, schep de eiwitten erdoor en roer voorzichtig tot een stevig beslag. Schep in de cakevorm en bak ca. 1 uuur, totdat het brood goudbruin is. Laat 5 min. afkoelen voordat je de vorm van het brood afhaalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.