bananenbrood

  • Banket
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
270 g bloem

150 g fijne tafelsuiker

4 tl bakpoeder

1 tl zout

150 g amandelen, geroosterd

3 grote extra rijpe bananen, gepureerd

60 ml yoghurt

2 grote eieren, gesplitst

6 el boter, gesmolten

1 tl vanillesuiker

100 g rozijnen, geweld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

brood- of cakevorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Vet de bodem van het blik in en bestrooi met bloem. Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en amandelen in een kom en zet apaprt. Meng in een andere kom de bananen, yoghurt, eidooiers, boter, vanille en rozijnen met een houten lepel. Klop de eiwitten stijf. voeg voorzichtig het bloemmengsel toe aan het bananenmengsel, schep de eiwitten erdoor en roer voorzichtig tot een stevig beslag. Schep in de cakevorm en bak ca. 1 uuur, totdat het brood goudbruin is. Laat 5 min. afkoelen voordat je de vorm van het brood afhaalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henny_b_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten